x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Prezență de aproape 93% la simularea la Evaluarea Națională 2023

Prezență de aproape 93% la simularea la Evaluarea Națională 2023

de Redacția Jurnalul    |    20 Mar 2023   •   14:16
Prezență de aproape 93% la simularea la Evaluarea Națională 2023

Prezența la simularea Evaluării Naționale 2023, care a început luni cu proba de limba română, a fost de aproape 93%. Patru elevi au încercat să copieze.

Simularea evaluărilor de la finalul ciclurilor gimnazial și liceal a început luni cu proba scrisă la Limba şi literatura română din cadrul Evaluării Naționale a absolvenților de clasa a VIII-a.

Potrivit informațiilor furnizate de inspectoratele școlare județene, au fost prezenți 164.009 elevi din cei peste 177.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a la începutul anului școlar curent.

În urma unor tentative de fraudă au fost eliminați 4 elevi.

Simularea continuă marți, 21 martie, cu proba scrisă la Matematică, și se încheie miercuri, 22 martie, cu proba scrisă la Limba și literatura maternă.

Subiectele sunt elaborate pe baza conţinuturilor şi a competenţelor asociate acestora, conform programelor aprobate de Ministerul Educației.

Subiectele și baremele se publică în fiecare zi de examen, la ora 15.00.

Rezultatele vor fi comunicate în data de 29 martie 2023 și vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri adecvate fiecărei situații în parte, scopul fiind îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, aceste note pot fi trecute în catalog.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: simulare evaluare nationala 2023