x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Studenții SNSPA continuă învățământul online până la finalul semestrului al doilea

Studenții SNSPA continuă învățământul online până la finalul semestrului al doilea

18 Mar 2022   •   22:00
Studenții SNSPA continuă învățământul online până la finalul semestrului al doilea

Senatul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative (SNSPA) a adoptat, în ședința de vineri, o hotărâre potrivit căreia cursurile în semestrul al doilea se vor desfășura în continuare online. Din 6 iunie, SNSPA revine la învățământul în format fizic.

Reprezentanții SNSPA au luat în considerare ce au spus studenții cu privire la reluarea cursurilor și seminarelor, în format fizic, la sediul universității, după 2 ani de pandemie. În luarea deciziei s-a avut în vedere și situația cazării studenților care nu au domiciliul în București, dar și obiectivul asumat de a reveni în sălile de clasă într-o manieră graduală și predictibilă.

„Senatul SNSPA a hotărât ca, până în data de 3 iunie 2022, toate activitățile didactice să se desfășoare în continuare pe platformele de e-learning ale structurilor academice ale universității, în mediul online. Începând din 6 iunie 2022, procesul didactic al SNSPA va reveni în format fizic. Sesiunea de examene și examenele de finalizare a studiilor se vor desfășura în format fizic, la sediul universității. După această dată, utilizarea exclusivă a instrumentelor on-line pentru activitățile didactice obligatorii din planul de învățământ se poate realiza numai punctual, la propunerea facultăților și cu aprobarea Consiliului de Administrație al SNSPA. Cu toate acestea, instrumentele online de învățare vor fi utilizate în continuare ca modalități complementare de predare / învățare / evaluare, pentru toate formele de învățământ din SNSPA, așa cum s-a întâmplat și înainte de 10 martie 2020”, transmit reprezentanții SNSPA într-un comunicat de presă.

„Revenirea la normalitate este firească. La fel de firesc este, însă, ca acest proces complex să fie predictibil, derulat în așa fel încât să vină în sprijinul studenților, care au fost și ei, alături de întreaga populație a României, supuși unor presiuni diverse, pe perioada pandemiei. În același timp, la fel de firesc este ca <> să reflecte acumulările din acești doi ani, inclusiv în ceea ce privește mijloacele pedagogice moderne de predare / învățare / evaluare. Excluderea instrumentelor digitale din procesul de formare a unor tineri născuți în era digitală – pe motiv că legea nu prevede acest lucru – nu ar fi decât un regres inexplicabil, pe care nu-l putem valida, printr-un comportament instituțional docil, doar pentru că unii reprezentanți ai Ministerului Educației nu au înțeles transformările profunde care au avut loc în această perioadă de doi ani, pe parcursul pandemiei. România are nevoie de o educație puternică, care poate fi construită doar prin respect, profesionalism, dialog și hotărâri – instituționale sau de sistem – echilibrate”, a susținut rectorul SNSPA, prof. univ. dr. Remus Pricopie.

SNSPA va veni în sprijinul studenților care au solicitat un loc de cazare în luna septembrie 2021, în vederea identificării unor soluții pentru cazarea acestora, în funcție de nevoi, pentru perioada care a rămas până la finalul anului universitar în curs.

×