x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie Subiecte Evaluare Națională 2023. Ce au avut elevii de rezolvat la proba de Matematică

Subiecte Evaluare Națională 2023. Ce au avut elevii de rezolvat la proba de Matematică

de Redacția Jurnalul    |    21 Iun 2023   •   09:20
Subiecte Evaluare Națională 2023. Ce au avut elevii de rezolvat la proba de Matematică
Sursa foto: Antena 3 CNN

Absolvenții claselor a VIII-a susțin, astăzi, proba scrisă la Matematică din cadrul Evaluării Naționale 2023.

Update Subiecte matematică la Evaluarea Națională 2023. Ce au avut de rezolvat elevii de clasa a VIII-a 

Varianta extrasă pentru examenul de Evaluare Naţională 2023 la matematică a fost cea cu numărul 1. Subiectele au fost sub formă de broșură cu 10 pagini pentru rezolvarea cerințelor. Broșurile au fost împărțite după ora 9:00, iar proba durează până la ora 11:00.

Elevii de clasa a VIII-a au avut la Evaluarea Naţională 2023 la matematică de rezolvat mai multe exerciții, printre care de calculat produsul unui număr şi opusul lui, cel mai mare număr întreg dintr-un interval, precum și lungimea unui segment.

 

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

 

Stire initiala 161.654 de elevi au fost înscriși la Evaluarea Națională, însă peste 7.000 dintre aceștia au absentat la proba de Limba și literatură română.

Accesul candidaților în săli este permis începând de la ora 8:00 până la ora 8:30, conform ghidului publicat de Ministerul Educației.

Timpul de redactare a subiectelor din cadrul fiecărei probe scrise este de 120 de minute şi se calculează după completarea casetei de identificare a broșurii cu subiecte.

La proba de Matematică, elevii pot face marcaje pe figură și pot completa figurile cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

Pentru elaborarea lucrării scrise, elevii folosesc numai cerneală sau pastă de culoare albastră. Pentru executarea schemelor și a desenelor pot folosi și creion, scrie edupedu.ro.

Ce este permis la Matematică, potrivit Ministerului Educației

La figurile de la proba de Matematică sunt permise marcajele pe figură și completarea figurilor cu creion sau stilou/pix de culoare albastră.

La proba de Matematică este permisă realizarea unor figuri geometrice (cu creion sau stilou/ pix de culoare albastră) în spațiul pus la dispoziție pentru rezolvarea problemelor.

Cum se corectează o greșeală

La proba de Matematică, un răspuns de la Subiectul I sau de la Subiectul al II-lea poate fi corectat prin tăierea cu o linie orizontală și încercuirea altui răspuns considerat corect.

Elevii primesc subiectele sub formă de broșură

„La probele scrise ale Evaluării Naţionale – 2023, candidaţii primesc subiectele sub formă de broşură, putând să solicite şi pagini suplimentare, dacă este cazul. Broşura se predă la finalul probei şi, întrucât conţine subiectele şi rezolvarea acestora, nu rămâne în posesia candidaţilor.”

Pentru proba de la disciplina Matematică, elevii pot să utilizeze instrumente de desen. Se interzice folosirea, în timpul probelor, a mijloacelor de calcul. Se folosesc doar colile distribuite de asistenți.

Luni, 19 iunie, a avut loc proba scrisă la Limba și literatura română. Elevii au avut de făcut o compunere de caracterizare a unui personaj dintr-un text la prima vedere și să spună în 50-100 de cuvinte dacă e importantă respectarea regulilor, cu argumente din Octavian Paler.

×