x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Educatie UMF “Carol Davila”  Bucureşti, 1.857 de absolvenţi, în 2017

UMF “Carol Davila”  Bucureşti, 1.857 de absolvenţi, în 2017

24 Sep 2017   •   13:20
UMF “Carol Davila”  Bucureşti, 1.857 de absolvenţi, în 2017

Promoţia anului 2017 a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti, prin cei 1.857 de absolvenţi, marchează totodată, prin festivităţi dedicate absolvirii studiilor de licenţă, şi împlinirea a 160 de ani de la înfiinţarea prestigioasei instituţii de învăţământ superior din medicina românească.

Cu doar o săptămână înaintea deschiderii noului an universitar, promoţia ce poartă numele reputatului endocrinolog şi neuropsihiatru român, C.I.Parhon, prin cei 907 (816 ai modulului de limba română şi 91 ai modulului de engleză) absolvenţi ai Facultăţii de Medicină, va face să răsune încă o dată, în cadrul unei festivităţi de gală, cunoscutul imn Gaudeamus Igitur. Evenimentul va avea loc marţi, 26 septembrie, ora 12, pe scena Sălii Palatului din Bucureşti.

Anul 2017 este unul cu o puternică rezonanţă istorică pentru Universitatea noastră şi cred că în acelaşi timp şi pentru medicina românească în ansamblul ei, împlinirea celor 160 de ani de la înfiinţarea  acestei prestigioase instituţii rememorând în mod deosebit adevăratele valori ale medicinei româneşti, dar şi mondiale, care s-au format aici şi care au pus, prin opera lor vastă,  trepte de aur pe scara performanţei şi a desăvârşirii profesionale medicalea declarat Acad. I.Sinescu, Rector al UMF „Carol Davila” Bucureşti.

Potrivit Acad. I.Sinescunumele mari precum, Carol Davila, Nicolae Kretzulescu, C.I.Parhon, Thoma Ionescu, Ion Cantacuzino, Francisc Rainer, Gheorghe Marinescu, Constantin Paulescu sau laureat al premiului Nobel, George Emil Palade sunt puncte solide de referinţă pentru istoria acestei Universităţi, iar promoţia din acest an, ca de altfel şi cele trecute sau viitoare, vor trebui să facă un recurs la memorie şi prin exemplele acestor mari personalităţi să poată continua drumul performanţei în medicină, început la Bucureşti în urmă cu 160 de ani”.

         La rândul său, şef al promoţiei „C.I,Parhon” a UMF „Carol Davila”, Teodora-Cristiana Oţelea a declarat că „faptul că după aceşti 6 ani de muncă mi se acordă titlul de şef de promoţie este o mare realizare pentru mine. Sunt convinsă că fără ajutorul lui Dumnezeu şi al oamenilor care mă iubesc şi pe care îi iubesc necondiţionat nu aş fi ajuns atât de departe. Familia, prietenii şi colegii care au fost alături de mine au avut un mare rol, acela de a mă susţine moral şi de a-mi oferi încredere în tot ceea ce fac.Îmi doresc să fiu un medic bun, pregătit şi onest. Am învăţat că fiecare detaliu contează şi face diferenţa. Miile de ore de studiu, sutele de cărţi citite, numeroasele examene, atât scrise, cât şi în faţa pacientului, m-au făcut să înţeleg că medicina este o artă. Sper ca la cel mai important examen, cel din faţa pacientului aflat la camera de gardă, să am rezultate la fel de frumoase ca şi cele din facultate”.

             Cele patru facultăţi ale UMF “Carol Davila” din Bucureşti numără anul acesta 1.857  de absolvenţi: Facultatea de Medicină- 907 absolvenţi, Facultatea de  Medicina dentară-540 de absolvenţi, Facultatea de Farmacie- 265 de absolvenţi, iar  cea de Moaşe şi Asistenţă Medicală-FMAM- un total de 145 de absolvenţi (Asistenţă Medicală Generală- 64, BFKT – 31, Moaşe- 7 şi Tehnică Dentară- 43).

×