x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 11 septembrie, propusă ca zi internaţională pentru a arde Coranul

11 septembrie, propusă ca zi internaţională pentru a arde Coranul

31 Iul 2010   •   00:00
11 septembrie, propusă ca zi internaţională pentru a arde Coranul

O biserică din Florida organizează o "zi internaţională pentru a arde Coranul", la data aniversară a atentatelor de la 11 septembrie 2001. Iniţiativa a fost denunţată de asociaţiile musulmane ca fiind o manifestare a creşterii islamofobiei în SUA.



Biserica "Dove World Outreach Center" invită, la 11 septembrie, la arderea unor exemplare ale Coranului, în faţa porţilor sale din Gainville, la 500 de kilometri nord-est de Miami, şi cheamă şi alte centre religioase să facă la fel, pentru a comemora victimele atentatelor şi a combate "demonul islamului".

"Islamul şi sharia sunt responsabile pentru 11 septembrie. Vom arde Coranul deoarece credem că este timpul ca bisericile, creştinii, responsabilii politici să se ridice şi să spună: nu, islamul şi sharia nu sunt binevenite în Statele Unite", a declarat pastorul Terry Jones, care organizează această manifestaţie.

"Am primit numeroase ameninţări cu moartea de la grupuri jihadiste, dar nu puteam reacţiona de teamă şi nu ne putem compromite credinţele. Cineva trebuie să se ridice", a adăugat pastorul.

Membrii unui forum pe Internet care apără jihadul, Al-Falluja, au reacţionat ameninţând că vor provoca "râuri" de sânge american, relatează AFP, citată de Mediafax.

"Din nefericire, în acest stat, ca în toată ţara, islamofobia este în creştere", a afirmat Ramsey Kilic, purtător de cuvânt al Centrului pentru relaţii islamo-americane (CAIR).

Pentru a susţine acţiunea pastorului Jones, un grup s-a format pe Facebook (International Burn a Koran Day), unde au apărut în ultimele zile comentarii xenofobe între partizani şi opozanţi ai iniţiativei.

Pe pagina sa de Internet (www.doveworld.org), biserica lui Terry Jones, autorul unei cărţi cu titlul "Islamul este diavolul", propune şi alte activităţi, precum o manifestaţie la 2 august împotriva homosexualităţii.

×
Subiecte în articol: externe