x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 121 de cadavre recuperate din ape, la Lampedusa. Barroso se duce miercuri la faţa locului

121 de cadavre recuperate din ape, la Lampedusa. Barroso se duce miercuri la faţa locului

de Istvan Deak    |    06 Oct 2013   •   17:20
121 de cadavre recuperate din ape, la Lampedusa. Barroso se duce miercuri la faţa locului

Un număr de 121 de cadavre au fost recuperate în total, în urma naufragiului de joi al unui vas plin cu imigranţi, în apropierea insulei italiene Lampedusa, a anunţat agenţia italiană ANSA, citând paza de coastă.

Scafandrii forţelor de salvare şi gărzile de securitate italiene au reuşit să recupereze alte zece corpuri neînsufleţite. Autorităţile italiene se tem că bilanţul total va fi de 300-360 de morţi.

Surse ale Gărzii de Coastă italiene au informat că trupurile neînsufleţite au fost transportate în hangarul din Lampedusa unde au fost aşezate sicriele altor 111 victime, printre care şi 4 copii, înainte de a fi trimise la Roma.

Corpurile au fost găsite după ce duminică au fost reluate operaţiunile de căutare subacvatică a victimelor naufragiului, operaţiuni care au fost suspendate timp de două zile din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile.

Preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, se va deplasa miercuri în insula italiană Lampedusa, anunţă premierul Italiei, Enrico Letta, citat de AFP.

"I-am cerut preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, să vină pentru a-şi face o impresie. Miercuri dimineaţă va veni în Lampedusa", a declarat Enrico Letta.

Premierul Franţei, Jean-Marc Ayrault, a propus ca reprezentanţii statelor europene să se întâlnească rapid pentru a găsi o soluţie după naufragiul din apropierea insulei Lampedusa.

Ministrul belgian de Externe, Didier Reynders, a apreciat că tragedia din Lampedusa evidenţiază, "în mod tragic, necesitatea unei politici europene a imigranţiei", controlul frontierelor fiind doar unul dintre elemente.

"Evenimentele din Lampedusa au o dimensiune europeană", a remarcat Reynders, exprimând "tristeţea profundă" pentru această dramă.
"Este evidenţiată în mod tragic necesitatea unei politici europene a imigraţiei, solidară şi echilibrată. Controlul frontierelor externe este doar unul dintre elementele acestei politici", a spus oficialul belgian.

"Uniunea Europeană trebuie să prevină repetarea unor astfel de drame, combatând, în primul rând, reţelele infracţionale care profită de situaţia imigranţilor; sunt necesare programe pentru îmbunătăţirea condiţiilor de viaţă în regiunile de origine, dialogul şi cooperarea cu ţările de origine şi de trazit", a subliniat ministrul belgian.


×
Subiecte în articol: lampedusa