x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 293 de femei și fete eliberate din ghearele sângeroșilor jihadiști Boko Haram

293 de femei și fete eliberate din ghearele sângeroșilor jihadiști Boko Haram

28 Apr 2015   •   23:58
293 de femei și fete eliberate din ghearele sângeroșilor jihadiști Boko Haram

Armata nigeriană a reușit sa salveze, astăzi,  200 de fete și 93 femei, care erau ținute captive de gruparea terorista Boko Haram.

Boko Haram a răpit mai mult de 200 de eleve în apropierea satului Chibok, in aprilie 2014, faptă care a revoltat comunitatea internațională.

”Trupe ale armatei nigeriene au salvat 200 fete și 93 femei din pădurea Sambisa (Nigeria), unde erau ținute captive. Nu putem confirma dacă fetele din Chibok se află în acest grup”, se spune într-o declarație a armatei nigeriene. În timpul acestei acțiuni armata nigeriana a reușit să distruga și trei tabere ale jihadiștilor aflate în padurea Sambisa.

Diplomați și oficiali ai serviciilor de informații cred că, cel puțin câteva dintre fetele răpite din Chibok au fost ținute ostatice în pădurea Sambisa, cu toate că dronele americane au eșuat să identifice locurile unde acestea erau ținute.

Forțele militare nigeriene, susținute de avioane de luptă, au invadat teritoriul controlat de Boko Haram pentru a cuceri teritoriile controlate de aceștia.

Gruparea, care și-a câștigat notorietatea pentru violențele exercitate asupra civililor, și care controla la începutul anului un perimetru cu o suprafață comparabila cu cea a Belgiei, a fost forțată să se retragă în fața forțelor reunite ale statelor Ciad, Nigeria și Camerun, relatează Huffingtonost citând agenția Reuters.

×