x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 53 de luni de închisoare pentru primul protestatar violent care a pătruns în Capitoliu pe 6 ianuarie 2021

53 de luni de închisoare pentru primul protestatar violent care a pătruns în Capitoliu pe 6 ianuarie 2021

de Redacția Jurnalul    |    28 Aug 2024   •   23:45
53 de luni de închisoare pentru primul protestatar violent care a pătruns în Capitoliu pe 6 ianuarie 2021

Prima persoană care a pătruns în Capitoliu în timpul revoltei de pe 6 ianuarie 2021 a fost condamnată la 53 de luni de închisoare pentru tulburări civile şi alte delicte minore, au anunţat marţi procurorii, relatează dpa.

Michael Sparks, în vârstă de 47 de ani, a fost "primul protestatar violent care a intrat în clădirea Capitoliului pe 6 ianuarie 2021", susţin procurorii citând dovezi din dosar.

Judecătorul districtual Timothy Kelly l-a condamnat pe Sparks la 53 de luni de închisoare şi 36 de luni de supraveghere după eliberare. De asemenea, el va trebui să plătească o amendă de 2.000 de dolari pentru tulburări civile şi alte delicte minore, între care intrarea într-o clădire cu acces restricţionat şi comportament turbulent într-o clădire cu acces restricţionat, au precizat procurorii în comunicatul lor.

Potrivit datelor Departamentului Justiţiei, peste 1.488 de indivizi au fost puşi sub acuzare pentru infracţiuni legate de pătrunderea în Capitoliu pe 6 ianuarie 2021.

În acea zi, susţinătorii preşedintelui american Donald Trump au luat cu asalt clădirea Congresului din SUA, unde înfrângerea candidatului republican în alegeri urma să fie certificată.

O mulţime incitată de Trump, care a organizat un miting pentru a denunţa fără nicio bază fraudarea alegerilor, a forţat pătrunderea în Capitoliu, incidente violente în care au murit cinci oameni.

AGERPRES

×