x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe 6.700 de euro pe un minut de vorbe

6.700 de euro pe un minut de vorbe

de Irina Cristea    |    15 Apr 2009   •   00:00

Viaţa de fost premier al Marii Britanii îi prieşte de minune lui Tony Blair. Un discurs de jumătate de oră îi aduce în cont echivalentul salariului lunar de premier.



La cel mai recent angajament, la Manila, Blair a fost plătit cu 6.700 de euro pe minut, devenind cel mai scump vorbitor de pe planetă, scrie The Telegraph. Iar efortul este minim, discursurile sale conţinând aprecieri de tipul "politica are un rol important, dar nu tot ce se petrece în politică e grozav".

În acest ritm, discursurile publice, pentru care fostul premier este extrem de solicitat, i-ar putea aduce în 10 ani un venit de aproape 90 de milioane de euro, au calculat jurnaliştii britanici. Suma l-ar face să pălească de invidie pe fostul preşedinte al SUA, Bill Clinton, care câştiga o pâine destul de bună cu discursurile plătite.

Iar cererea în ceea ce-l priveşte pe Blair este atât de mare, încât fostul premier are angajamentele stabilite până în 2011.

CHERIE ÎI ŢINE ISONUL
Nici soţia lui nu stă degeaba, contribuind la sporirea economiilor familiei, care funcţionează mai bine ca multe întreprinderi aducătoare de profit. De la retragerea din viaţa politică a fostului premier, cuplul Blair a câştigat peste 20 de milioane de euro. Cherie Blair a primit un avans de peste 1 milion de euro pentru autobiografia la care lucrează, iar pe discursurile sale a luat 28.000 de euro.

×
Subiecte în articol: externe