x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A ars mănăstirea care a inspirat celebrul roman Numele Trandafirului

A ars mănăstirea care a inspirat celebrul roman Numele Trandafirului

26 Ian 2018   •   12:48
A ars mănăstirea care a inspirat celebrul roman Numele Trandafirului

Sacra di San Michele, o abaţie medievală italiană care a reprezentat o sursă de inspiraţie majoră pentru romanul şi filmul "Numele trandafirului", a fost avariată de un incendiu, au anunţat joi autorităţile locale, citate de DPA. 

"O parte a acoperişului abaţiei din San Michele a fost distrusă de flăcări ieri seară. Operaţiunile de stingere a incendiului s-au încheiat în această dimineaţă", au anunţat pompierii italieni prin intermediul unui mesaj publicat pe Twitter. 

Potrivit agenţiei de presă ANSA, cei trei călugări rosminieni care locuiesc în abaţie nu au fost răniţi. De asemenea, nicio operă de artă majoră expusă în acea clădire nu a fost avariată, în pofida intensităţii deosebite a incendiului. 

Clădirea se află pe un deal situat la 40 de kilometri est faţă de Torino. Lucrările de construcţie pentru ridicarea acestei abaţii au fost realizate între anii 983 şi 987 e.n. 

Incendiul a avariat doar aripa dedicată mănăstirii. 

Romanul "Numele trandafirului", scris de Umberto Eco, a fost publicat în 1980 şi a fost adaptat şase ani mai târziu într-un film în care rolurile principale au fost interpretate de Sean Connery şi Christian Slater. 

Cu o acţiune plasată într-o abaţie benedictină din secolul al XIV-lea, romanul "Numele trandafirului" se sfârşeşte cu scena unui incendiu uriaş ce cuprinde biblioteca secretă a abaţiei, în urma căruia sunt distruse mii de cărţi străvechi, inclusiv texte ale lui Aristotel, unul dintre cei mai mari filosofi din Grecia Antică.AGERPRES

×