x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe A furat într-o noapte 800 de metri de asfalt de pe un drum

A furat într-o noapte 800 de metri de asfalt de pe un drum

03 Feb 2018   •   13:35
A furat într-o noapte 800 de metri de asfalt de pe un drum

Un hoţ îndrăzneţ a furat într-o singură noapte aproximativ 800 de metri de asfalt de pe un drum din China pentru a-l vinde şi a câştiga niste bani, scrie presa chineză.

 

Locuitorii din localitatea Sankeshu, provincia Jiangsu (est), au fost cei care au telefonat la poliţie pe 24 ianuarie pentru a semnala dispariţia misterioasă a segmentului de drum.

Initial, sătenii au crezut ca în zonă se efectuau lucrări de reabilitare a căii de acces. Dar poliţia a descoperit alt scenariu: un bărbat închiriase un buldoexcavator, a decupat invelisul asfaltic, apoi a încărcat bucăţile de pavaj în camioane şi le-a vândut unei companii de materiale de construcţii, a descris China News Service.

Bărbatul, lipsit de scrupule, a căutat astfel o metodă de a face bani, considerand recuperarea şi vânzarea asfaltului o bună ''oportunitate comercială'', iar amenajarea unui nou drum în apropiere i-a uşurat ''misiunea''. 'Nu trecea nimeni pe aici. De ce să nu folosesc bucăţile de beton pentru a castiga ceva?", a declarat bărbatul.

Hoţul a strâns în total 500 de tone de asfalt pe care le-a vândut cu 5.000 de yuani (640 de euro). Această poveste amuzantă a generat pe reţelele de socializare din China zeci de mii de comentarii. "Sărăcia l-a făcut să devină creativ", a scris pe un ton admirativ un utilizator al platformei de microbloging Weibo. Un alt internaut a fost, însă, mai dur: "Cea mai potrivită sancţiune ar fi aceea de a repara drumul". AGERPRES

×
Subiecte în articol: China hot furt asfalt bucati bani