x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ABERANT! ACHITAT dupa ce a VIOLAT o adolescenta de 13 ani!

ABERANT! ACHITAT dupa ce a VIOLAT o adolescenta de 13 ani!

17 Mar 2015   •   15:24
ABERANT! ACHITAT dupa ce a VIOLAT o adolescenta de 13 ani!

Un barbat in varsta de 27 de ani a fost achitat de instanta dupa ce asupra sa a planat acuzatia ca a violat o adolescenta in varsta de 13 ani.

Victima presupusului viol a declarat politistilor ca l-a intalnit pe agresor intr-un parc din apropierea Stockholm-ului, dupa ce parasise din caminul social in care locuia.

Fara bani, telefon mobil sau un loc unde sa se adaposteasca, adolescenta a conversat cu presupusul sau agresor, care a invitat-o la el acasa, "pentru un pahar".

Initial barbatul ar fi negat ca fata i-ar fi vizitat locuinta, dar a fost nevoit sa recunoasca faptul ca au facut sex, dupa ce medicii legisti au identifica urme biologice pe imbracamintea adolescentei.

El a fost acuzat de viol, legea suedeza interzicand contactul sexual cu minorii sub 15 ani.
Totusi, avocatii sai au reusit sa demonstreze in fata judecatorilor ca barbatul "nu a stiut ", si nici "nu a avut motive care sa-l faca sa creada ", ca fata avea sub 15 ani, aspecte prevazute in lege.

Dupa ce judecatorii au vizionat probe video in care aparea adolescenta, inclusiv audieri ale sale la politie, acestia au considerat ca fata avea un corp bine dezvoltat iar comportamentul sau nu a fost unul in masura sa-l faca pe acuzat sa realizeze ce varsta avea cu adevarat.

Avocatul adolescentei a declarat ca intentioneaza sa atace decizia instantei la Curtea Suprema, pentru a fi declarat ca precedent pentru viitoarele cazuri similare. De asemenea, el a spus ca mai spera ca totusi cineva sa realizeze ca este un dosar in care s-au produs iregularitati.

Acest caz a generat numeroase dezbateri in societatea suedeza despre legea care pedepseste violul, despre protectia copilului si despre varsta legala la care cineva poate consimti sa faca sex.
independent.co.uk

×