x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Acordul financiar pentru salvarea Greciei scârțâie

Acordul financiar pentru salvarea Greciei scârțâie

de Dan Constantin    |    10 Noi 2015   •   09:54
Acordul financiar pentru salvarea Greciei scârțâie
Sursa foto: Christophe BOISSON/Getty Images/iStockphoto

O reuniune a ministrilor adjuncti de finante din Eurogrup a blocat eliberarea unei transe de 2 miliarde euro catre Grecia din cadrul aranjamentului financiar. Pana la reuniunea din 13 noiembrie a ministrilor de finante, Grecia trebuie sa ia masurile de etapa la care s-a angajat si sunt restante pentru a primi banii.

Este in discutie protejarea locuintelor cu valoare de pana la 200 000 de euro care nu pot fi evacuate de rau platnici la cererea creditorilor. Eurogrupul cere Greciei sa reduca acest prag, considerand ca doua treimi din proprietatile imobiliare sunt protejate de la evacuare. Problema este restanta din 2010, de la un acord anterior de salvare financiara a Greciei si a trenat .

Guvernul Tsipras incearca sa amane aplicarea acestei masuri drastice angajate in fata finantatorilor internationali si are sprijinul Frantei pentru a trece si acest hop in sedintele Eurogrup.

Pentru 12 noiembrie este anuntata o greva generala in Grecia care atesta acumularea tensiunilor sociale. Stratfor apreciaza ca un moment complicat poate apare pana la sfarsitul anului cand Grecia trebuie sa primeasca o transa substantiala necesara recapitalizarii bancilor.  

×