x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Adidas plănuiește o nouă vânzare a produselor din gama "Yeezy", lansate cu Kanye West

Adidas plănuiește o nouă vânzare a produselor din gama "Yeezy", lansate cu Kanye West

de Redacția Jurnalul    |    29 Iul 2023   •   22:00
Adidas plănuiește o nouă vânzare a produselor din gama "Yeezy", lansate cu Kanye West
Sursa foto: Hepta

Adidas plănuiește o nouă vânzare a produselor din gama "Yeezy", lansate împreună cu rapperul Kanye West, a anunțat vineri grupul german de articole sportive.

Pantofii și hainele din gama "Yeezy" vor fi disponibile prin intermediul platformelor digitale și vor fi lansate treptat începând cu 2 august, a precizat Adidas, potrivit dpa.

O sumă "semnificativă" va fi donată unor organizații care luptă împotriva urii, discriminării, rasismului și antisemitismului.

West a lansat produse scumpe de lifestyle împreună cu Adidas - o afacere foarte profitabilă pentru ambele părți. "Yeezy" a însemnat vânzări de miliarde pentru Adidas, în special în Statele Unite, cu marje de profit foarte mari.

Adidas a fost nevoită să oprească colaborarea și, de asemenea, vânzarea produselor în toamna anului trecut, în urma declarațiilor antisemite ale lui West și a unor presiuni externe considerabile.

Însă gigantul de articole sportive a anunțat în luna mai că va vinde o parte din stocul său de produse din gama "Yeezy" chiar și după despărțirea de West. Acesta a organizat o primă vânzare în luna mai, legată, de asemenea, de o donație.

La începutul acestei săptămâni, Adidas a declarat că se așteaptă un rezultat operațional negativ de 450 de milioane de euro pe an, după o estimare inițială de minus 700 de milioane.

Deprecierea stocului „Yeezy” rămas este estimată la 400 de milioane de euro, cu 100 de milioane de euro mai puțin decât înainte.

În plus, există costuri pentru revizuirea strategică de până la 200 de milioane de euro.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Kanye West adidas