x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Administrația Joe Biden vrea să pună tunurile pe Elon Musk. Care sunt motivele

Administrația Joe Biden vrea să pună tunurile pe Elon Musk. Care sunt motivele

10 Noi 2022   •   11:30
Administrația Joe Biden vrea să pună tunurile pe Elon Musk. Care sunt motivele
Sursa foto: Hepta

Președintele democrat Joe Biden a cerut ca relațiile miliardarului american Elon Musk cu alte state să fie examinate, scrie Reuters.

"Cred că cooperarea lui Elon Musk şi/sau relaţiile tehnice ale acestuia cu alte ţări merită să fie examinate. Dacă Elon Musk face sau nu ceva nepotrivit, nu sugerez acest lucru. Sugerez că acest lucru merită examinat", a spus acesta, întrebat dacă preluarea platformei Twitter de către fondatorul Tesla reprezintă o amenințare pentru securitatea națională a Statelor Unite. 

Declarația vine în contextul în care o parte dintre banii necesari pentru achiziția rețelei de socializare provin de la prințul saudit Al-Walid bin Talal. El a devenit al doilea acționar al platformei, după Elon Musk.

Anterior, senatorul democrat Chris Murhy a transmis pe Twitter. "Ar trebui să ne îngrijoreze faptul că saudiţii, care au clar interesul să reprime discursul politic şi să influenţeze politica americană, au devenit al doilea proprietar al unei mari platforme sociale" și a precizat că va cere Comisiei pentru investiții străine a Senatului SUA să realizeze o anchetă asupra "implicaţiilor în materie de securitate naţională a cumpărării Twitter de către Arabia Saudită".

Totodată, mai multe afirmații ale lui Elon Musk cu privire la războiul din Ucraina și la tensiunile China-Taiwan, contrare politicii oficiale a SUA, au provocat nemulțumire în cadrul administrației Biden. 

Elon Musk s-a exprimat pentru găsirea unei soluții de pace în Ucraina, prin recunoașterea definitivă a peninsulei Crimeea ca parte a Federației Ruse, pentru "a repara greşeala istorică a lui Hruşciov", un referendum real în regiunile majoritar rusofone ale Ucrainei, cererea către Departamentul american de Stat să plătească sateliții Starlink pe care i-a oferit gratuit Ucrainei.

El și-a exprimat părerea și în privința reunificării Taiwanului cu China, în condițiile în care tensiunile din zonă au crescut, în urma vizitei sfidătoare a președintei Camerei Reprezentanților din Congresul SUA, Nancy Pelosi. 



 

×
Subiecte în articol: elon musk