x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe UPDATE Afganistan: Cel puţin doi morţi într-un atac asupra unui spital militar din Kabul

UPDATE Afganistan: Cel puţin doi morţi într-un atac asupra unui spital militar din Kabul

08 Mar 2017   •   07:50
UPDATE Afganistan: Cel puţin doi morţi într-un atac asupra unui spital militar din Kabul

Cel puţin două persoane au fost ucise şi 25 rănite într-un atac comis asupra unui spital militar din Kabul, au anunţat miercuri dimineaţă oficiali afgani, citaţi de DPA.

Spitalul vizat de atacul încă în desfăşurare este Sardar Daud Khan, iar toate celelalte spitale din Kabul au fost plasate în stare de alertă.

Potrivit agenţiei de presă Reuters, bărbaţi înarmaţi, printre care cel puţin unul îmbrăcat în medic, au atacat spitalul militar Sardar Daud Khan, situat într-o zonă apropiată de ambasada SUA la Kabul, angajându-se într-un schimb de focuri cu forţele de securitate aflate în interiorul clădirii.

Un angajat al spitalului, Abdul Qadir, a declarat că a văzut un individ înarmat şi îmbrăcat în uniforma de medic deschizând focul cu un pistol-mitralieră AK-47 ţinut ascuns până atunci. Cel puţin un pacient şi un angajat al spitalului au fost omorâţi. Martorul citat a auzit focuri de armă trase şi din alte locuri asupra clădirii spitalului.

''Până acum au fost transportate la spitalul Wazir Mohammad Akbar Khan 25 de persoane rănite şi corpurile a două persoane decedate'', a declarat Mohammad Ismail
Kawusi, purtător de cuvânt al Ministerului Sănătăţii Publice afgan.

Conform unor oficiali afgani din domeniul securităţii, atacul asupra spitalului a început în jurul orei locale 09:00 (04:30 GMT).

''Într-o primă fază, un atacator sinucigaş ce purta o vestă cu explozibili s-a aruncat în aer la poarta spitalului'', a explicat Dawlat Waziri, purtător de cuvânt al Ministerului Apărării afgan. Ulterior, ''un număr necunoscut de insurgenţi ce purtau uniforme de medic au intrat în spitalul militar ce are 400 de paturi'', a adăugat Waziri.

Restul atacatorilor se află în prezent la etajele clădirii spitalului, de unde trag asupra forţelor de securitate afgane care au înconjurat imobilul.

Spitalul Sardar Daud Khan oferă asistenţă medicală membrilor armatei naţionale afgane şi familiilor lor şi este unul dintre cel mai bine echipate unităţi spitaliceşti din Afganistan. El a mai fost ţinta unui atac cu bombă în 2011, şase soldaţi afgani fiind ucişi atunci.

Acest atac survine la o săptămână după ce zeci de persoane au fost ucise sau rănite într-o serie de atacuri coordonate şi revendicate de insurgenţii talibani asupra unei secţii de poliţie şi unui birou al serviciilor de informaţii afgane de la Kabul.

www.agerpres.ro

×
Subiecte în articol: atac