x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Afroamericani care au purtat măşti de albi în timpul unui jaf, prinşi de poliţie. Detaliul care i-a dat de gol

Afroamericani care au purtat măşti de albi în timpul unui jaf, prinşi de poliţie. Detaliul care i-a dat de gol

08 Feb 2014   •   15:32
Afroamericani care au purtat măşti de albi în timpul unui jaf, prinşi de poliţie. Detaliul care i-a dat de gol

Trei americani negri, care au jefuit o bancă de 200.000 de dolari, au conceput o metodă aproape perfectă pentru a nu fi detectaţi, însă poliţiştii au reuşit să-i prindă în baza unui detaliu aparent insignifiant.

Cei trei bărbaţi au plănuit luni întregi jaful, luând decizia de a folosi măşti de albi pentru a nu fi recunoscuţi în baza imaginilor camerelor din banca din cartierul Qeens, din New York, pe care au vizat-o.

Akeem Monsalvatge, Derrick Dunkley şi Edward Byam au comandat trei măşti de la o companie specializată în efecte speciale pentru filme, reuşind, graţie acestora şi a machiajului, să arate foarte veridic ca nişte bărbaţi albi.

Mai mult, cei trei s-au îmbrăcat în uniforme de poliţişti, în ziua jafului. Bărbaţii nu au vrut să folosească arme pentru a obţine banii, alegând o metodă mai puţin riscantă, dar la fel de eficientă.

Cei trei au urmărit o casieriţă de la bancă până la ea acasă, făcând fotografii cu locuinţa. În ziua jafului, cei trei i-au arătat casieriţei fotografia, spunându-i că ştiu unde locuieşte şi că familia ei va avea necazuri dacă nu le dă banii.

Aceştia au plecat cu 200.000 de dolari, punând poliţia pe urmele a trei jefuitori albi care nu există.

Însă cei trei au făcut şi o greşeală. Au lăsat fotografia cu locuinţa casieriţei în bancă.

Poliţiştii din New York au luat la rând toate centrele de developare din oraş pentru a stabili unde a fost printată fotografia. În cele din urmă, agenţii nu numai că au găsit centrul de developare unde fusese scoasă fotografia, dar au dat şi de chitanţa eliberată pe numele unuia dintre jefuitori, pe care era trecut şi numărul acestuia de telefon.

După ce l-au prins pe bărbatul afroamerican, poliţiştii au descoperit şi altă dovadă zdrobitoare în calculatorul acestuia. Este vorba de un mesaj de mulţumire trimis către firma care a livrat măştile de albi.

"Vă trimit acest mesaj pentru a vă spune că sunt extrem de încântat de măştile pe care le-aţi livrat. Este incredibil cât de realist arată", se spunea în mesajul jefuitorului. 

×
Subiecte în articol: jaf banca jefuitori