x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ahmadinejad vînat cu raze X

Ahmadinejad vînat cu raze X

de Sînziana Stancu    |    01 Iul 2008   •   00:00

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a fost ţinta unui atentat cu “raze X”, în timpul unei vizite în Italia, la începutul lunii iunie.

Preşedintele iranian Mahmoud Ahmadinejad a fost ţinta unui atentat cu “raze X”, în timpul unei vizite în Italia, la începutul lunii iunie.

 
Complotul viza “iradierea masivă” a preşedintelui iranian, care participa la summit-ul FAO, informează agenţia Irna, care-l citează pe ambasadorul iranian la Roma, Abolfazl Zohrehvand. “Cu o zi înainte de sosirea lui Ahmadinejad, i-am verificat reşedinţa şi am descoperit un detector de securitate cu raze X, instalat acolo, care emitea foarte multe radiaţii”, a declarat ambasadorul iranian. El a spus că aparatul emitea de aproximativ trei ori mai multe radiaţii decît ar fi fost normal. Aparatele de detectare cu raze X sau gamma, folosite în mod frecvent pe aeroporturi, la controlul bagajelor, sunt inofensive pentru oameni, subliniază AFP.

 
PUSE LA ÎNDOIALĂ. “La început, ni s-a părut că aparatul este defect, dar după ce l-am înlocuit, am constatat că era acţionat din altă parte (...) Cînd preşedintele a intrat în reşedinţă, intensitatea a crescut la 1.000”, a mai declarat ambasadorul, fără să precizeze însă unitatea de măsură folosită pentru calcului radiaţiei. La mijlocul lunii trecute, Ahmadinejad a mai făcut cunoscut faptul că, în luna martie, mai fusese ţinta unui atentat dejucat în Irak. Presa moderată a pus însă la îndoială aceste informaţii. Cotidianul Kargozaran, simpatizant al fostului preşedinte Akbar Hashemi Rafsandjani, le-a cerut organelor competente să verifice aceste afirmaţii şi, în cazul în care nu vor fi confirmate, să atragă atenţia asupra “consecinţelor nefaste asupra intereselor pe termen lung ale ţării, prin folosirea de astfel de mijloace de propagandă.”

 

×
Subiecte în articol: externe