x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al Jazeera, la un pas să fie cumpărată de un... evreu

Al Jazeera, la un pas să fie cumpărată de un... evreu

10 Oct 2009   •   00:00
Al Jazeera, la un pas să fie cumpărată de un... evreu

Cel mai urmărit post de televiziune din lumea arabă, Al Jazeera, face faţă cu greu crizei. În aceste condiţii, deţinătorul acţiunilor majoritare ia în calcul o posibilă vânzare. Surpriza vine însă abia acum, pentru că potenţialul cumpărător este un... evreu.


Omul de afaceri israelian Haim Saban este în negocieri cu emirul Qatarului în legătură cu achiziţia a 50% din reţeaua TV Al Jazeera, potrivit informaţiilor publicate de ziarul egiptean independent Al-Mesryoon, citat de Haaretz.com.

Primele informaţii referitoare la negocierile purtate de Saban, care s-a născut în Egipt, în legătură cu achiziţia a jumătate din acţiunile reţelei TV cu sediul la Doha au apărut în 2004, după ce acesta a vizitat regatul împreună cu fostul preşedinte american Bill Clinton.

Haim Saban, a cărui avere este estimată la trei miliarde de dolari, a achiziţionat franciza "Power Rangers" pentru lumea arabă şi a făcut avere din dezvoltarea şi vânzarea reţelei de cablu Fox Family, împreună cu News Corp. În Israel, Saban deţine pachetul majoritar de acţiuni al Bezeq.

×
Subiecte în articol: externe