x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Al-Qaida face apel la răzbunarea morţii unuia dintre liderii săi

Al-Qaida face apel la răzbunarea morţii unuia dintre liderii săi

31 Iul 2010   •   00:00

Al-Qaida le cere combatanţilor săi să răzbune moartea "numărului trei" în ierarhia reţelei, Mustafa Abu al-Yazid, ucis de forţele americane în mai, informează centrul de supraveghere a site-urilor islamiste SITE.

Într-o înregistrare video difuzată de site-urile de Internet jihadiste, Abu Yahya al-Libi, un responsabil al reţelei al-Qaida din Afganistan, le cere combatanţilor şi tuturor musulmanilor să ia exemplul lui Mustafa Abu al-Yazid, care se ocupa de finanţele organizaţiei.

"Sângele său pur va fi o lumină pentru mujahedinii credincioşi şi un foc pentru inamicii criminali ai lui Allah", se spune în înregistrare.

Moartea lui al-Yazid în mai, în cursul atacului unui avion fără pilot în Waziristanul de Nord, în Pakistan, a fost salutată de Casa Albă, care a calificat-o drept o "lovitură dură incontestabilă" pentru reţeaua teroristă.

Al-Yazid, un apropiat al liderului al-Qaida, Osama ben Laden, a ajutat la finanţarea atentatelor de la 11 septembrie 2001, dar conform unei anchete americane el îşi exprimase reticenţa faţă de aceste atentate, de teama "răspunsului Statelor Unite".

×
Subiecte în articol: externe