x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alai de 500 de inşi pentru Obama

Alai de 500 de inşi pentru Obama

de Irina Cristea    |    30 Mar 2009   •   00:00

Medici şi bucătari proprii, specialişti în evaluarea calităţii aerului, agenţi secreţi, limuzine blindate, elicoptere sunt doar "câteva" dintre elementele ce compun alaiul care îl va însoţi la Londra pe preşedintele american Barack Obama cu ocazia summit-ului G-20.



Liderul de la Casa Albă va călători în Marea Britanie împreună cu peste 500 de persoane, relatează The Observer. Vizita a fost pregătită în cele mai mici detalii iar echipele de securitate au pregătit terenul cu mult timp înainte: au stabilit locurile pe care Obama le va vizita, au instalat o parte din echipamente, au căutat eventuale mijloace de interceptare, au testat alimentele şi au verificat calitatea aerului.

DIN AVION, ÎN ELICOPTER.
Prima vizită prezidenţială a lui Obama în Europa va începe marţi, în momentul în care va coborî din avionul prezidenţial pe aeroportul Stansted. Avionul Boeing 747-200B este dotat cu sală proprie de gimnastică şi sisteme de protecţie a comunicaţiilor, iar la bordul său se va afla şi ofiţerul care transportă codurile de lansare a rachetelor nucleare americane.

Preşedintele va fi transportat către centrul Londrei cu un elicopter VH-3D, dotat cu sisteme electronice defensive complexe şi însoţit de mai multe alte elicoptere asemănătoare.

Pe durata şederii în Capitala Regatului Unit, preşedintele american va fi păzit de 200 de membri ai Secret Service şi va fi însoţit de o echipă medicală specială a Casei Albe, dar şi de asistentul său personal, care se ocupă de BlackBerry sau de ţinuta lui Obama.

Prima Doamnă, Michelle Obama, va fi însoţită, la rândul ei, de numeroşi asistenţi, inclusiv o secretară, un ofiţer de presă şi mai mulţi bodyguarzi.
    
 

×
Subiecte în articol: externe