x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegeri SUA 2024: "Votaţi-mă!", îi îndeamnă Trump pe creştinii evanghelici

Alegeri SUA 2024: "Votaţi-mă!", îi îndeamnă Trump pe creştinii evanghelici

de Redacția Jurnalul    |    23 Iun 2024   •   21:20
Alegeri SUA 2024: "Votaţi-mă!", îi îndeamnă Trump pe creştinii evanghelici

Fostul preşedinte american Donald Trump i-a îndemnat sâmbătă pe evanghelici să voteze în masă la alegerile prezidenţiale din noiembrie pentru a-l ajuta să câştige, promiţând că va proteja "cu înverşunare" libertatea religioasă dacă va fi ales, notează AFP.

"Evanghelicii şi creştinii nu votează atât de mult pe cât ar trebui", a afirmat candidatul de dreapta într-un hotel din Washington, în faţa sutelor de participanţi la conferinţa coaliţiei "Faith and Freedom" (Credinţă şi libertate).

"Ei merg la biserică în fiecare duminică, dar nu votează. Şi trebuie să ne asigurăm că votează, doar de această dată", a spus el. "Peste patru ani, nu veţi fi obligaţi să votaţi, bine? Peste patru ani nu votaţi, nu-mi pasă", a adăugat el cu jumătate de gură, stârnind râsete în public.


Trump le-a dat asigurări evanghelicilor, care au jucat un rol important în ascensiunea sa la putere în 2016 şi dintre care mulţi dintre care îi sunt foarte loiali, că le va apăra credinţa.

El le-a permis deja să câştige o victorie istorică în privinţa avortului prin numirea a trei judecători conservatori la Curtea Supremă, instituţia care, în 2022, a sfârşit prin a arunca în aer garanţia federală a avortului.

"Vom proteja creştinii în şcolile noastre, în armata noastră, în administraţia noastră, la locurile noastre de muncă, în spitalele noastre", a spus el.

"Vom crea, de asemenea, o nouă misiune federală pentru combaterea prejudecăţilor anti-creştine", al cărei obiectiv va fi să ancheteze "discriminarea" şi "persecuţia" creştinilor în Statele Unite, a declarat Trump.

Fostul preşedinte a afirmat că tabăra democrată a rivalului său, actualul şef al statului Joe Biden, încearcă să-i "reducă la tăcere" şi să-i "demoralizeze" pe creştini.

"Ei nu vor să votaţi, de aceea trebuie să votaţi", a spus Donald Trump. "Dacă votaţi, nu putem pierde", a subliniat el.

Mulţimea a răspuns scandând "Votează, votează, votează" în timp ce îl aplauda pe magnat.

Donald Trump se va confrunta cu Joe Biden într-o dezbatere televizată joia viitoare, cu patru luni înaintea alegerilor prezidenţiale, reaminteşte AFP.

×
Subiecte în articol: alegeri SUA trump evanghelici