x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alegerile din SUA. Gorghiu: Un semnal de schimbare pe care cea mai mare democraţie din lume l-a dat

Alegerile din SUA. Gorghiu: Un semnal de schimbare pe care cea mai mare democraţie din lume l-a dat

09 Noi 2016   •   16:39
Alegerile din SUA. Gorghiu: Un semnal de schimbare pe care cea mai mare democraţie din lume l-a dat

Preşedintele PNL, Alina Gorghiu, a declarat miercuri, la Craiova, că rezultatul alegerilor din SUA este surprinzător ţinând cont de sondajele electorale şi reprezintă un semnal dat de cea mai mare democraţie din lume că atunci când agenda politică nu rezonează cu agenda publică se produce schimbarea. 

"Rezultatul alegerilor din SUA este surprinzător ţinând cont de sondajele electorale, însă a fost un vot foarte clar, tranşant care a indicat în mod cert câştigătorul. Adresez felicitări Partidului Republican şi domnului preşedinte Donald Trump care au reuşit să gestioneze toată această perioadă astfel încât câştigul să fie de partea lor. Nu mai puţin importantă este victoria din Congres. Esenţa alegerilor din SUA se poate traduce într-o frază: un semnal de schimbare pe care cea mai mare democraţie din lume l-a dat, un mesaj că liderii politici trebuie să rezoneze cu agenda publică şi atunci când nu o fac, se produce schimbarea", a spus Gorghiu. 

Preşedintele PNL a mai afirmat că bazele parteneriatului strategic dintre România şi SUA şi apartenenţa României la NATO au fost puse pe vremea unui preşedinte republican. 

Sursa: Agerpres

 

Citeşte şi Cui va încredinţa Trump posturile cheie din Administraţie?

ALEGERI ÎN SUA. Putin: Rusia, "pregătită să facă partea sa de drum" în relansarea relaţiilor cu SUA

 

×