x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aleksandr Lukașenko acuză Polonia și NATO că vor să dezmembreze Ucraina

Aleksandr Lukașenko acuză Polonia și NATO că vor să dezmembreze Ucraina

23 Mai 2022   •   17:19
Aleksandr Lukașenko acuză Polonia și NATO că vor să dezmembreze Ucraina
Sursa foto: Hepta

Aleksandr Lukașenko acuză Polonia și NATO că vor să dezmembreze Ucraina prin anexarea vestului țării, teorie vehiculată anterior de Rusia.

"Ceea ce ne îngrijorează este că ei sunt pregătiţi, polonezii şi NATO, să ia vestul Ucrainei, aşa cum a fost înainte de 1939", a spus șeful statului belarus în timpul unei întâlniri televizate cu preşedintele rus Vladimir Putin. El mai prercizează că Ucraina va trebui să ceară ajutor, la un moment dat, Rusiei. 

Lukașenko este un apropiat al liderului de la Kremlin.

Polonia este una dintre țările cele mai vehemente împotriva invaziei ruse în Ucraina, a cerut încă de la începtul războiului trimiterea de avioane în sprijinul Kievului, ajută la ajungerea armamentului NATO în această țară și a primit peste 3 milioane de refugiați ucraineni.

Pe de altă parte, Belarus nu a participat cu forțe armate la invazia Rusiei în Ucraina dar o sprijină prin permiterrea soldaților ruși să-i folosească teritoriul. 

În anul 1939 a fost semnat un pact de neagresiune între Germania Nazistă și URSS prin care Polonia a fost împărțită între cele două țări, astfel că o parte din teritoriul Poloniei se află acum în Ucraina și Belarus. 

 

×
Subiecte în articol: alexandr lukasenko nato Polonia ucraina