x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aleksandr Lukașenko dă asigurări că țara sa nu va participa la războiul din Ucraina

Aleksandr Lukașenko dă asigurări că țara sa nu va participa la războiul din Ucraina

30 Sep 2022   •   17:20
Aleksandr Lukașenko dă asigurări că țara sa nu va participa la războiul din Ucraina

Președintele Belarusului, Aleksandr Lukașenko, a declarat că țara sa nu va participa la conflictul din Ucraina, infirmând astfel zvonurile în acest sens, scrie EFE.

Preşedintele belarus Aleksandr Lukaşenko a asigurat vineri că ţara sa nu va lupta în Ucraina, pe fondul unor informaţii despre posibilă trimitere a zeci de mii de soldaţi în zone de luptă, relatează EFE.

"Avem o alianţă mai strânsă cu Rusia, nu cu NATO. Ce vreţi de la noi? Dar cu toate acestea insistăm că nu vom lupta în Ucraina. Dar sunt unii care au nevoie de sânge pentru a fi vărsat", a spus Lukaşenko, la primirea scrisorilor de acreditare din partea a 11 ambasadori străini la Minsk.

Declarațiile sale vin după ce liderul opoziției din Belarus, Pavel Latuşko, aflat în exil în Polonia, a spus că acesta  i-ar fi promis Rusiei că va trimite 100.000 de soldați în Ucraina. Și Direcţia de informaţii a Ministerului ucrainean al Apărării (GUR) a spus anterior că Belarus va primi circa 20.000 de soldați ruși, care vor completa forțele ruse cantonate în această țară. 

 

×
Subiecte în articol: aleksandr lukasenko belarus ucraina Rusia