x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Alexei Navalny s-ar putea confrunta cu noi acuzații în urma unui incident din închisoare

Alexei Navalny s-ar putea confrunta cu noi acuzații în urma unui incident din închisoare

de Redacția Jurnalul    |    18 Apr 2023   •   22:15
Alexei Navalny  s-ar putea confrunta cu noi acuzații în urma unui incident din închisoare

Avocatul lui Alexei Navalny a anunțat că disidentul rus s-ar putea confrunta cu noi acuzații în urma unui incident care a avut loc în închisoare, potrivit Reuters.

Liderul opoziției ruse, Alexei Navalny ar putea avea noi probleme cu sistemul de justiție din Rusia după ce a fost forțat să încalce regulile închisorii de maximă securitate în care este deținut, a declarat marți unul dintre avocații săi.

Vadim Kobzev a spus pe Twitter că un deținut cu un miros urât și cu o igienă precară a fost plasat luni în celula lui Navalnîi în mod provocator. Avocatul a mai spus că Navalny  nu a avut de ales și l-a scos din cameră pe deținut. Ulterior, i s-a spus că va fi acuzat de „zădărnicirea autorității”, care poate duce la o pedeapsă de cel mult cinci ani, a explicat Kobzev.

Navalnîi ispășește o pedeapsă de peste 11 ani într-o închisoare aflată la aproximativ 240 de kilometri la est de Moscova. El a fost judecat pentru fraudă, acuzație despre care el spune că a fost inventată pentru a-l reduce la tăcere.

Joi, purtătorul său de cuvânt a spus că Navanîi suferă de dureri severe de stomac și că se teme că i s-a dat otravă. Tot săptămâna trecută, el a anunțat prin intermediul contului de Twitter că a fost mutat din nou în izolare și forțat să îndure condiții „infernale".

(sursa: Mediafax)

 

×
Subiecte în articol: alexei navalny