x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Am îngheţat în faţa televizorului!" Iubita din adolescenţă a lui Jorge Bergoglio, mărturisiri despre trecutul amoros al noului Papă

"Am îngheţat în faţa televizorului!" Iubita din adolescenţă a lui Jorge Bergoglio, mărturisiri despre trecutul amoros al noului Papă

15 Mar 2013   •   08:51
"Am îngheţat în faţa televizorului!" Iubita din adolescenţă a lui Jorge Bergoglio, mărturisiri despre trecutul amoros al noului Papă
Sursa foto: C5N

Jorge Bergoglio, primul Papă ales din America Latina, pare să fi avut o reputaţie de latin lover dacă luăm în considerare declaraţia iubitei din adolescenţă a noului Suveran Pontif, scrie Daily Mail.

Amalia Damonte, care acum are 76 de ani, a declarat, în cadrul unei emisiuni televizate, că a fost iubita lui Jorge şi că susţine că actualul Papă a cerut-o în căsătorie însă aceasta l-a refuzat. "Spunea că dacă îl refuz, se va face preot. Spre norocul lui, l-am refuzat!", a afirmat Amalia.

Femeia a crescut în acelaşi cartier cu Jorge, în Buenos Aires şi spune că a rămas şocată în momentul în care, aflată în faţa televizorului, a aflat că el a fost ales Papă. "Am înghetat în faţa televizorului. Nu puteam să cred că Jorge a devenit Papă", mărturiseşte pensionara simpatică.

"A fost îndrăgostit de mine. Obişnuiam să ne jucăm aici, pe străzi. Pe atunci era un cartier liniştit, iar el era foarte drăguţ", mai spune Amalia.

Se pare însa că actualul Papă Francisc a mai avut o iubită, după ce l-a părăsit Amalia. Într-un interviu acordat în 2010, Jorge Bergoglio a recunoscut că în tinereţe îi plăcea să danseze tango şi că avea o prietenă. Ulterior însa, el şi-a dat seama că vocaţia lui este să devină preot.

Pe 13 martie 2013, Jorge Bergoglio a devenit cel de-al 266-lea Suveran Pontif, luându-şi numele de Francisc.
 

×