x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe "Amazonia nu aparţine patrimoniului umanităţii", afirmă Jair Bolosnaro în Adunarea Generală a ONU

"Amazonia nu aparţine patrimoniului umanităţii", afirmă Jair Bolosnaro în Adunarea Generală a ONU

24 Sep 2019   •   18:15
"Amazonia nu aparţine patrimoniului umanităţii", afirmă Jair Bolosnaro în Adunarea Generală a ONU

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat marţi că este "fals" să afirmi că Amazonia face parte din patrimoniului umanităţii şi a acuzat unele ţări că se comportă de o manieră "colonială" faţă de Brazilia, relatează AFP.

"În loc să ne ajute", unele ţări, pe baza "minciunilor din media", "se comportă de o manieră lipsită de respect şi colonială, atacând suveranitatea noastră", a declarat preşedintelui brazilian de la tribuna ONU.

El nu a făcut referire la nicio ţară în special, dar a calificat drept "absurdă" propunerea preşedintelui francez Emmanuel Macron de a crea un "statut internaţional" pentru a proteja Amazonia.

"Amazonia nu este astăzi distrusă de flăcări, aşa cum ar vrea media să vă facă să credeţi", a mai afirmat preşedintele brazilian, un sceptic notoriu vizavi de schimbările climatice.

"Nu ezitaţi să veniţi în Brazilia, este o ţară foarte diferită de ceea ce vedeţi la televizor şi în ziare", a spus el în faţa Adunării Generale a ONU.

Între începutul lui ianuarie şi 19 septembrie, în pofida unui recul al incendiilor de la începutul acestei luni, Brazilia a înregistrat o creştere de 56% în raport cu aceeaşi perioadă a anului trecut a numărului incendiilor de pădure, din care aproape jumătate (47%) afectează Amazonia.

Aceste incendii, în cea mai mare parte deliberate, sunt menite să facă loc pentru creşterea vitelor şi culturilor şi însoţesc o despădurire galopantă. În Amazonia, aceasta aproape s-a dublat de la venirea la putere a lui Jair Bolsonaro, la un ritm de 110 terenuri de fotbal pe oră, potrivit France Presse.

AGERPRES

×