x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ambasadorul R. Moldova la Moscova, propus de comunişti pentru funcţia de preşedinte

Ambasadorul R. Moldova la Moscova, propus de comunişti pentru funcţia de preşedinte

22 Mai 2009   •   00:00
Ambasadorul R. Moldova la Moscova, propus de comunişti pentru funcţia de preşedinte

Un grup de deputaţi comunişti au propus astăzi candidatura ambasadorului Republicii Moldova la Moscova, Andrei Neguţa, pentru funcţia de preşedinte al ţării, scrie Agerpres.

Andrei Neguţa a fost propus de 16 deputaţi comunişti. Anterior, 33 deputaţi din aceeaşi fracţiune au propus-o pe premierul Zinaida Greceanîi pentru aceeaşi funcţie.

Andrei Neguţa a fost ales deputat pe listele Partidului Comuniştilor în 2001 şi a îndeplinit funcţia de preşedinte al comisiei pentru politică externă din legislativul de la Chişinău. Ulterior el a fost numit ambasador al Republicii Moldova în Franţa, iar mai apoi reprezentant permanent la Consiliul Europei. În noiembrie 2008 a fost numit ambasador în Federaţia Rusă.

Comuniştii au propus şi pentru alegerile din 20 mai două candidaturi la funcţia de preşedinte. Cel de-al doilea candidat, medicul Stanislav Gropa, nu a obţinut însă niciun vot.

Alegerile din 20 mai au eşuat, după ce opoziţia a refuzat să participe. Greceanîi a acumulat 60 de voturi, dar pentru a fi aleasă preşedinte mai avea nevoie de un vot. Scrutinul se va repeta la 28 mai. În cazul în care nici de această dată nu va putea fi ales preşedintele, actualul şef al statului, Vladimir Voronin, va dizolva parlamentul şi va anunţa alegeri parlamentare anticipate.

×
Subiecte în articol: externe