x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ameninţările Coreei de Nord după noile sancţiuni ONU

Ameninţările Coreei de Nord după noile sancţiuni ONU

14 Sep 2017   •   12:06
Ameninţările Coreei de Nord după noile sancţiuni ONU

Coreea de Nord a ameninţat că va scufunda Japonia şi a afirmat că Statele Unite ale Americii ar trebui “bătute până la moarte, precum un câine turbat”, după ce Consiliul de Securitate ONU a votat noi sancţiuni pentru Coreea de Nord ca răspuns la ultimul test nuclear al regimului, scrie The Guardian.

Comitetul de Pace Asia-Pacific din Coreea de Nord, care supraveghează relaţiile Coreei de Nord cu restul lumii, a descris Consiliul de Securitate ONU, care a aprobat un nou rând de sancţiuni, luni, ca fiind un “instrument al răului” aflat la plata Washingtonului şi a cerut desfacerea acestuia.

Este pentru prima dată când Phenianul a lansat o ameninţare explicită către Japonia de la lansarea rachetei balistice cu rază medie deasupra insulei Hokkaido la sfârşitul lunii august.

“Cele patru insule din arhipelagul Japoniei ar trebui scufundat în mare de bomba nucleară a lui Juche”, a spus Comitatul într-o declaraţie publicată de agenţia de stat KCNA. Juche este ideologia încrederii în sine lansată de Kim Il-sung, fondatorul ţării şi naşul actualului lider, Kim Jong-un.

“Japonia nu mai are de ce să existe în apropiere de noi”, a adăugat Comitatul.

Consiliul de Securitate ONU, format din 15 membrii, a votat în unanimitate pentru a sprijini rezoluţia Statelor Unite ale Americii care condamnă testul balistic şi impune măsuri care includ oprirea importului de textile din Coreea de Nord şi restricţii la exportul de petrol din ţară.

Ca răspuns, Comitetul a spus că Statele Unite ale Americii ar trebui “să fie bătute până la moarte, precum un câine turbat” pentru “sancţiunile atroce”. “Hai să transformăm teritoriul Statelor Unite în cenuşă şi întuneric.”

×