x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe American Express va disponibiliza 7.000 de salariaţi şi va reduce semnificativ cheltuielile

American Express va disponibiliza 7.000 de salariaţi şi va reduce semnificativ cheltuielile

31 Oct 2008   •   00:00

American Express, al patrulea mare emitent de cărţi de credit din SUA, va disponibiliza 7.000 de angajaţi, sau 20% din personalul companiei, şi va reduce volumul altor cheltuieli şi investiţii, în încercarea de a economisi 1,8 miliarde de dolari anul viitor, transmite Reuters.



"Este, cu siguranţă, un pas în direcţia cea bună. Compania a realizat că va fi afectată de o recesiune susţinută de scăderea cheltuielilor consumatorilor", a declarat James Ellman, manager de portofoliu al Fondului de investiţii Seacliff Capital.
Compania va cheltui pentru restructurări o sumă cuprinsă între 370 de milioane de dolari şi 440 de milioane de dolari, înainte de deducerea taxelor, în care compensaţiile pentru concediere şi alte costuri legate de disponibilizări au cea mai mare pondere.
Compania vrea să economisească 700 de milioane de dolari prin concedieri, neacordarea de majorări salariale anul viitor şi stoparea de noi angajări.
Totodată, 125 de milioane de dolari ar putea fi obţinuţi prin reducerea cheltuielilor pentru consultanţă, călătorii sau divertisment, iar un miliard de dolari ar putea fi economisiţi prin micşorarea investiţiilor în tehnologie, marketing sau dezvoltarea afacerilor.
Reducerile vor ajuta compania să treacă printr-unul dintre cele mai provocatoare medii economice din ultimele decenii, a declarat preşedintele American Express, Kenneth Chenault.
  • Mediafax

×
Subiecte în articol: externe