x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Americanii construiesc un nou sistem de sateliţi de spionaj

Americanii construiesc un nou sistem de sateliţi de spionaj

09 Apr 2009   •   00:00
Americanii construiesc un nou sistem de sateliţi de spionaj
Sursa foto: /AP

Administraţia americană a aprobat construirea unei noi generaţii de sateliţi de spionaj, a căror finanţare va trebui aprobată de Congres, a anunţat ieri o sursă citată de AFP.

Directorul serviciilor americane de informaţii (DNI), Dennis Blair, a precizat, într-un comunicat, că DNI şi Departamentul Apărării au iniţiat proiectul de modernizare a sateliţilor de observare.

Potrivit acestuia, capacitatea Statelor Unite de a realiza imagini din satelit este "un element esenţial al securităţii naţionale pe care se bazează trupele, politica externă, securitatea internă şi nevoia de informaţii" a Statelor Unite. Este vorba despre sateliţi "electro-optici", potrivit comunicatului DNI. "Nu voi face nici o declaraţie până când nu vom vedea despre ce este vorba", a precizat reprezentantul republican Pete Hoekstra, care prezidează Comisia pentru informaţii din Camera Reprezentanţilor.

Potrivit presei americane, costul acestui nou program este estimat la zece miliarde de dolari. DNI nu a confirmat această cifră deoarece este "o informaţie secretă".
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe