x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Ancheta britanică în cazul Bae Systems se intensifică

Ancheta britanică în cazul Bae Systems se intensifică

de Sînziana Stancu    |    11 Oct 2009   •   00:00

Oficiul britanic pentru combaterea Fraudelor Majore (SFO) intensifică presiunile asupra companiei BAE Systems prin cooptarea la investigaţie a procurorului Timothy Langdale, în scopul accelerării instrumentării dosarului de corupţie.



Surse judiciare, citate de Sunday Times afirmă că SFO ia în calcul şi posibilitatea de a oferi asistenţă Departamentului american al Justiţiei pentru extinderea investigaţiei privind contractele BAE din Africa şi Europa Centrală. În acest sens există informaţii că SFO a redirecţionat resurse de la alte anchete pentru a soluţiona cât mai rapid dosarul BAE, acesta urmând a fi trimis procurorului general, baroneasa Scotland, până la sfârşitul acestei luni. În septembrie, companiei i s-a dat un răgaz pentru a accepta un acord în sensul recunoaşterii acuzaţiilor de corupţie.

În 2006, SFO a abandonat ancheta în cazul contractului Al-Yamamah, încheiat cu Arabia Saudită, companiile rivale de armament acuzând SFO că cedează presiunilor politice. Cu toate acestea, SFO a continuat anchetele în cazul contractelor BAE din Africa de Sud, Cehia, România şi Tanzania.

×
Subiecte în articol: externe