x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anchetatorul crimei din Copenhaga: Marian Clită venise la furat

Anchetatorul crimei din Copenhaga: Marian Clită venise la furat

de Mihaela Matachita    |    05 Mar 2010   •   00:00

Românul Marian Clită, care a fost transferat joi din Suedia în Danemarca, a compărut în instanţă vineri, fiind acuzat că a ucis luni o însoţitoare de bord norvegiană în Copenhaga, după cum a relatat Politiken, în pagina electronică.

El se predase la o secţie de Poliţie din oraşul suedez Malmo miercuri.
Potrivit site-ului danemarca.dk, purtătorul de cuvânt al Poliţiei din Copenhaga şi investigator-şef, ofiţerul Ove Dahl, a declarat că, după ce Clită a fost adus în capitala daneză, l-a interogat "4-5 ore şi românul a dat o lungă declaraţie". "El şi-a recunoscut complet fapta", a adăugat Dahl. Întrebat de presă care a fost motivul crimei, Ove Dahl a răspuns: "Tot ce pot spune acum este că avem confirmat faptul că este vorba de o crimă neplanificată, o victimă accidentală şi că Marian Clită venise la hotel doar cu intenţia de a fura". Întrebat ce l-a făcut pe Clită să o omoare pe stewardesă, poliţistul a spus doar că "îl vom interoga din nou mâine şi vom vedea ce se întâmplă după aceea". Ove Dahl a mai spus că Marian Clită "a declarat că vrea să coopereze şi că va da toate datele şi clarificările pe care le poate da..."".

Amintim că însoţitoarea de bord norvegiană Vera Vildmyren (42 de ani), mamă a doi copii, a fost omorâtă în bătaie în camera ei de la hotelul SAS Radisson Blu din Copenhaga, luni seară. Înregistrări video ale camerelor de supraveghere de la hotel au permis Poliţiei să difuzeze rapid imagini cu Clită şi să îl dea în urmărire generală. Văzând că nu mai are scăpare, acesta s-a predat.

În anul 2000, infractorul recidivist Marian Clită a fost condamnat la 20 de ani de închisoare pentru uciderea în bătaie a disidentului Gheorghe Ursu, în temniţă, dar pedeapsa i s-a înjumătăţit, el aflându-se în libertate în momentul crimei de la Copenhaga.

×
Subiecte în articol: externe