x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angajații penitenciarelor din Ecuador, ținuți ostatici de deținuți, au fost eliberați

Angajații penitenciarelor din Ecuador, ținuți ostatici de deținuți, au fost eliberați

de Redacția Jurnalul    |    14 Ian 2024   •   08:40
Angajații penitenciarelor din Ecuador, ținuți ostatici de deținuți, au fost eliberați
Sursa foto: hepta

Toți angajații penitenciarelor din Ecuador, ținuți ostatici de deținuți, au fost eliberați sâmbătă, a anunțat SNAI, agenția care coordonează închisorile.

Anterior, SNAI a spus că începând de luni au fost luați ostatici 158 de gardieni și 20 de funcționari în cel puțin șapte închisori din Ecuador. Sâmbătă au avut loc noi incidente în mai multe închisori, inclusiv o confruntare armată cu deținuți la închisoarea din provincia El Oro, care a dus la moartea unui gardian, potrivit Reuters.

Ulterior, președintele Ecuadorului, Daniel Noboa, a felicitat pe rețelele de socializare SNAI, poliția și forțele armate pentru eliberarea cu succes a personalului închisorii.

Autoritățile au început o amplă investigație pentru a afla cine a provocat tulburările grave din închisori, a precizat SNAI.

Ecuadorul se confruntă cu o criză fără prcedent. Săptămâna aceasta, bărbați înarmați au atacat un post de televiziune, explozii s-au produs în mai multe orașe și mai mulți polițiști au fost răpiți. Autoritățile dau vina pe grupările criminale și au instituit starea de urgență în toată țara.

Peste 1.000 de persoane au fost arestate pe parcursul săptămânii, a anunțat guvernul.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: ecuador ostatici