x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Angela Merkel: Ariel Sharon, un patriot al Israelului care făcut un mare serviciu ţării sale

Angela Merkel: Ariel Sharon, un patriot al Israelului care făcut un mare serviciu ţării sale

12 Ian 2014   •   00:12
Angela Merkel: Ariel Sharon, un patriot al Israelului care făcut un mare serviciu ţării sale

Cancelarul german Angela Merkel deplânge moartea lui Ariel Sharon, apreciind că fostul premier israelian a fost un patriot care "a făcut un mare serviciu ţării sale", a anunţat purtătorul de cuvânt al lui Merkel, Steffen Seibert, citat de postul german de radio Deutsche Welle, în pagina electronică.

 "Ariel Sharon a fost un patriot al Israelului şi a făcut un mare serviciu ţării sale", a declarat cancelarul german, potrivit lui Seibert.

În opinia lui Merkel, Sharon, "prin deciziile sale curajoase, a încercat să retragă coloniştii israelieni din Fâşia Gaza, a făcut un pas istoric către o înţelegere cu palestinienii şi o soluţie cu două state".

Cancelarul german Angela Merkel "deplânge moartea (lui Ariel Sharon) alături de poporul israelian", a adăugat acest purtător de cuvânt.

 Ariel Sharon a decedat sâmbătă, la vârsta de 85 de ani. Starea de sănătate a lui Ariel Sharon continuase să se deterioreze în ultimele zile, fiind critică. Ariel Sharon, aflat în comă după un atac cerebral suferit pe 4 ianuarie 2006, era în stare foarte gravă din 1 ianuarie 2014.

×