x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Animale pe cale de dispariţie trimise către grădini zoologice din China

Animale pe cale de dispariţie trimise către grădini zoologice din China

02 Iul 2018   •   13:29
Animale pe cale de dispariţie trimise către grădini zoologice din China

Gorilele de munte şi alte specii pe cale de dispariţie din Republica Democrată Congo se află în riscul de a fi luate din sălbăticie şi trimise către grădinile zoologice din China, potrivit grupurilor conservatoare, scrie The Guardian.

O scrisoare trimisă de Ministerul pentru Mediu din Republica Democrată Congo către o companie chineză, care pare că se referă la o cerere pentru exportul unui număr de specii rare, a stârnit furie în rândul mai multor orgainizaţii pentru protejarea animalelor.

Corespondenţa, postată pe Twitter de un activist pentru mediu, se referă la o cerere de 12 gorile de munte, 16 cimpanzei bonobo, 16 cimpanzei, opt lamantini africani şi 20 de okapi. Animalele, toate fiind pe cale de dispariţie, sunt solicitate de grădina zoologică Taiyuan, aflată în nordul provinciei Shanxi, şi de grădina zoologică Anji Zhongnan din estul Chinei.

Scrisoarea din 8 iunie 2018, semnată de ministrul pentru Mediu din Republica Democrată Congo, Amy Ambatobe Nyongolo, susţine exportul de animale, cât şi prezenţa unei echipe de experţi din Congo care să se deplaseze în China pentru a asigura îngrijirea corectă a animalelor în cadrul celor două grădini zoologice.

 

×