x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anonymous a atacat site-ul premierului japonez pentru a protesta faţă de vânarea balenelor

Anonymous a atacat site-ul premierului japonez pentru a protesta faţă de vânarea balenelor

10 Dec 2015   •   19:19
Anonymous a atacat site-ul premierului japonez pentru a protesta faţă de vânarea balenelor

Reţeaua de hackeri Anonymous a blocat joi pagina web personală a premierului japonez Shinzo Abe, în semn de protest faţă de intenţia acestuia de a relua vânarea balenelor în zona Antarcticii, transmite agenţia EFE.

Purtătorul de cuvânt al executivului de la Tokyo a recunoscut producerea unui atac cibernetic 'limitat' asupra portalului premierului Abe şi a semnalat că poliţia investighează dacă reţeaua Anonymous este într-adevăr în spatele acţiunii.

Guvernul japonez a decis la sfârşitul lunii trecute să reia la începutul anului 2016 pescuitul de balene în zona Antarcticii, în ciuda unei decizii a Curţii Internaţionale de Justiţie şi a protestelor internaţionale pentru încetarea acestor activităţi. Japonia intenţionează să pescuiască 333 de exemplare şi susţine că obiectivul urmărit este unul pur ştiinţific.

Statele Uniunii Europene, SUA, Mexic şi Australia au prezentat săptămâna aceasta guvernului japonez un protest comun, solicitându-i să renunţe la vânarea balenelor, cerere susţinută şi de organizaţiile ecologiste.

Reţeaua Anonymous a recurs la atacuri cibernetice luna trecută şi pentru a protesta faţă de campania de pescuire a delfinilor la Taiji, oraş din vestul Japoniei, piraţii informatici blocând atunci mai multe site-uri cu informaţii despre vânătoarea de cetacee.

×
Subiecte în articol: vanarea balenelor Gruparea Anonymous