x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Explozie de antisemitism, în Europa

Explozie de antisemitism, în Europa

de Redacția Jurnalul    |    13 Oct 2023   •   07:20
Explozie de antisemitism, în Europa

Ministrul de Interne francez a anunțat ieri că, de la războiul declanșat sâmbătă de Hamas, în Hexagon s-au înregistrat 100 de acte de antisemitism. Cele mai multe au fost svastici și mesaje antievreiești scrise cu graffiti pe ziduri. Au fost, însă, prinși mai mulți indivizi care încercau să intre cu cuțite în școli și sinagogi.

Ministrul francez a mai spus că poliția păzește locuințele președintelui Adunării Naționale, Yaël Brqun-Privet, care a primit amenințări cu moartea, și a parlamentarului Mayer Habib, ambii cu origini evreiești. 

Președintele Emmanuel Macron urma să se întâlnească cu liderii politici și apoi să facă o declarație televizată, în încercarea de a diminua tensiunile. Franța are cea mai mare comunitate evreiască din Europa, de aproximativ 500.000 de persoane.

În Germania, cancelarul Olaf Scholz a declarat „toleranță zero” pentru antisemitism. El a spus că o organizație pro-palestiniană care a sărbătorit în stradă, la Berlin, uciderea de civili israelieni, va fi interzisă. Conform autorităților germane, în mai multe orașe, steaguri israeliene arborate în semn de solidaritate au fost smulse și incendiate. 

Federația engleză de fotbal (FA)nu va lumina în culorile Israelului arcul de deasupra stadionului Wembley, de teama „reacției unor comunități”. În loc de aceasta, FA va trimite „un mesaj de pace și unitate” înaintea meciului amical Anglia - Australia, de astăzi - informează BBC.

×
Subiecte în articol: antisemitism europa