x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anunț IMPORTANT al unuia dintre producătorii vaccinului anti COVID-19

Anunț IMPORTANT al unuia dintre producătorii vaccinului anti COVID-19

12 Noi 2021   •   17:30
Anunț IMPORTANT al unuia dintre producătorii vaccinului anti COVID-19
Sursa foto: Hepta

Gigantul american de medicamente Johnson & Johnson a anunțat, vineri, că se va împărți în două companii, separând divizia de sănătate pentru consumatori de divizia farmaceutică, relatează Reuters.

Johnson & Johnson a declarat că își propune să finalizeze separarea planificată între 18 și 24 de luni. Își va păstra unitățile de produse farmaceutice și dispozitive medicale, care vinde medicamente precum tratamentul împotriva cancerului Darzalex. Se așteaptă ca aceste unități să genereze venituri de circa 77 de miliarde de dolari în 2021.

"Noua Johnson & Johnson și noua companie Consumer Health vor putea fiecare să aloce mai eficient resursele pentru a oferi rezultate pentru pacienți și consumatori, stimulând creșterea și deblocând resurse semnificative", a declarat Joaquin Duato, viitorul director general al J&J, din ianuarie 2022.

Anunțul vine la câteva zile după ce conglomeratul industrial american General Electric a afirmat că se va separa în trei companii publice pentru a-și simplifica activitatea și a reduce datoriile.

Rivalul Pfizer Inc și-a combinat în 2019 unitatea de sănătate a consumatorilor cu GlaxoSmithKline plc într-o societate mixtă.

Și compania japoneză Toshiba Corp și-a prezentat planurile de a se diviza în trei companii independente.

Mediafax

×
Subiecte în articol: johnson COVID