x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Anunț ȘOC al Moscovei: Rusia vrea capitularea Ucrainei

Anunț ȘOC al Moscovei: Rusia vrea capitularea Ucrainei

28 Iun 2022   •   15:00
Anunț ȘOC al Moscovei: Rusia vrea capitularea Ucrainei
Sursa foto: Hepta

Rusia anunță că va opri ofensiva militară atunci când Ucraina va capitula, spune purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, citat de AFP.

"Partea ucraineană poate pune capăt ofensivei chiar în decurs de o zi. Ea trebuie doar să ordone unităţilor naţionaliste şi soldaţilor ucraineni să depună armele şi să pună în aplicarea toate condiţiile stabilite de Rusia. Atunci totul se va termina într-o singură zi", a precizat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Vladimir Putin.

El a precizat că forțele ruse nu au termene sau calendare stabilite dinainte. 
"Ne orientăm după declaraţiile preşedintelui nostru", a spus Peskov, amintind că "operațiunea militară specială se desfășoară după plan".

Reacția Kremlinului vine în contextul summit-urilor G7 din Germania și NATO de la Madrid. 

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a cerut liderilor de la summitul G7 să facă maximum posibil pentru a opri războiul înainte de sfârșitul anului. 

Totodată, la summitul NATO de la Madrid este de așteptat ca Alianța Nord-Atlantică să decidă majorarea efectivelor din statele estice și creșterea procentului alocat de țările membre pentru apărare. De asemenea, Aliații trimit armament din ce în ce mai performant în Ucraina pentru a contracara invazia Rusiei. 
 

×
Subiecte în articol: Rusia ucraina capitulare