x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe AP : Boc s-a folosit de sărbătoarea naţională

AP : Boc s-a folosit de sărbătoarea naţională

de Sînziana Stancu    |    25 Ian 2012   •   21:00
AP : Boc s-a folosit de sărbătoarea naţională

Marti, cea de-a 12 zi de proteste in Romania, nu a ramas neobservata de presa din strainatate. Ca de obicei, mai multe agentii de presa, dar si cotidiane din strainatate au informat despre ceea ce s-a petrecut in aceasta zi, care a coincis si cu o sarbatoare nationala a romanilor.

'Premierul Romaniei face un apel la unitate, in timp ce mii de persoane protesteaza', a scris agentia Associated Press despre cea de-a 12 zi de proteste in Romania, prin care 'indignatii' cer demisia Guvernului, alegeri anticipate si plecarea lui Traian Basescu de la putere.

'Premierul Romaniei s-a folosit de ocazia unei sarbatori nationale pentru a face un apel la unitate, in timp ce mii de protestatari nemultumiti de esecul Guvernului de a imbunatati nivelul de trai si-au exprimat nemultumirea fata de Televiziunea publica. Emil Boc s-a adresat Parlamentului intr-o sesiune speciala cu ocazia Zilei Unirii, cerandu-le romanilor sa fie uniti pentru depasirea problemelor economice', detaliaza AP.

La randul sau, publicatia franceza Le Monde constata ca 'dupa Spania, Statele Unite sau Franta, Romania are acum propriii «indignati». Tara, afectata de criza si de planurile de austeritate, traieste de zece zile ritmul manifestatiilor din Capitala. Sute de persoane ocupa in fiecare seara Piata Universitatii din Bucuresti'. Ziarul Huffington Post scrie ca 'aproximativ 5.000 de persoane au huiduit Gu­vernul la Iasi, cerand alegeri anticipate. Alte mii de persoane s-au adunat in fata Guvernului, la Bu­curesti, denuntand masurile dure de austerita­te, pornind in mars spre sediul Televiziunii publice, pe care o acuza de atitudine proguvernamentala'.

Agentia Reuters a relatat ca 'mii de romani s-au adunat la Bucuresti marti, pentru a cere demisia Guvernului, pe fondul masurilor de austeritate, in cadrul unei serii de proteste care au condus la unele concesii, dar nu si la schimbarea politicilor (…) Aproximativ 2.000 de membri ai sin­dicatelor, profesori, asistente si pensionari mili­tari s-au adunat in fata Guvernului pentru a cere de­misia primului-ministru Emil Boc si a presedintelui Traian Basescu'.

×
Subiecte în articol: externe