x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apelul Papei, după decizia luată de Ucraina, care a interzis Biserica Ortodoxă legată de Rusia: „Să nu fie desfiinţată nicio biserică creştină!”

Apelul Papei, după decizia luată de Ucraina, care a interzis Biserica Ortodoxă legată de Rusia: „Să nu fie desfiinţată nicio biserică creştină!”

de Redacția Jurnalul    |    25 Aug 2024   •   16:40
Apelul Papei, după decizia luată de Ucraina, care a interzis Biserica Ortodoxă legată de Rusia: „Să nu fie desfiinţată nicio biserică creştină!”
Sursa foto: Hepta

Preşedintele Volodimir Zelenski a semnat o lege care interzice Biserica Ortodoxă legată de Moscova din Ucraina.

„Urmăresc cu durere luptele din Ucraina şi Federaţia Rusă”, a spus Papa Francisc, la sluba de astăzi, de la Vatican.

„Şi, gândindu-mă la legile recent adoptate în Ucraina, apare o teamă pentru libertatea celor care se roagă, pentru că cei care se roagă cu adevărat se roagă mereu pentru toţi. Nu faci rău că te rogi. Dacă cineva săvârşeşte rău împotriva poporului său, el va fi vinovat pentru asta, dar nu poate să fi făcut rău pentru că s-a rugat”, a spus Papa.

„Şi apoi să li se îngăduie să se roage cei care vor să se roage în ceea ce consideră ca fiind biserica lor. Rog să nu fie desfiinţată nicio Biserică Creştină direct sau indirect. Bisericile nu se ating!”, a mai zis Papa

Preşedintele Volodimir Zelenski a semnat o lege care interzice Biserica Ortodoxă legată de Moscova din Ucraina. Decizia a fost publicată pe site-ul Parlamentului ucrainean.

Zelenski a aprobat legea, criticată de Moscova, în ziua marcării independenţei Kievului faţă de Uniunea Sovietică, 24 august 1991, şi la doi ani şi jumătate de la invazia rusă.

Papa Francisc spune că oamenii care se roagă acestei biserici nu poartă vina pentru război.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

×