x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apple, acuzat de Bruxelles că a încălcat drepturile posesorilor de iPhone-uri

Apple, acuzat de Bruxelles că a încălcat drepturile posesorilor de iPhone-uri

de Redacția Jurnalul    |    25 Iun 2024   •   09:15
Apple, acuzat de Bruxelles că a încălcat drepturile posesorilor de iPhone-uri
Sursa foto: Hepta

Bruxelles-ul a acuzat Apple că sufocă concurenţa în App Store, marcând prima dată când autorităţile de reglementare ale UE au folosit noile norme digitale împotriva unui grup Big Tech, scrie Financial Times, citat de Mediafax.

Comisia Europeană se pregăteşte de ani de zile să îşi exercite întreaga autoritate a noii sale Legi privind pieţele digitale împotriva Big Tech. Normele de referinţă au fost concepute pentru a ajuta întreprinderile nou-înfiinţate, obligându-i pe puternicii "gardieni online" - dintre care majoritatea sunt companii americane - să îşi deschidă afacerile către concurenţă.

Grupurile tehnologice au trebuit să se conformeze legii începând cu luna martie a acestui an.

Autorităţile de reglementare de la Bruxelles sunt îngrijorate de restricţiile pe care Apple le impune asupra capacităţii dezvoltatorilor de a-şi "orienta liber clienţii", direcţionându-i către promoţii din afara App Store.

Dacă va fi găsit vinovat, producătorul iPhone riscă o sancţiune de până la 10% din veniturile sale anuale globale, ceea ce înseamnă că orice amendă s-ar putea ridica la zeci de miliarde de dolari. Amenzile pot creşte până la 20 % în cazul în care infracţiunea se repetă, a declarat UE. Apple a declarat că este "încrezătoare" în conformitatea sa.

×
Subiecte în articol: Apple Bruxelles