x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Apple dă în judecată firma israeliană de supraveghere informatică NSO Group

Apple dă în judecată firma israeliană de supraveghere informatică NSO Group

24 Noi 2021   •   10:20
Apple dă în judecată firma israeliană de supraveghere informatică NSO Group

Apple a dat în judecată firma israeliană de supraveghere informatică NSO Group și compania mamă a acesteia pentru că ar fi vizat utilizatorii de iPhone cu un instrument de hacking, relatează BBC.

Software-ul Pegasus al NSO poate infecta atât iPhone-urile, cât și dispozitivele Android, permițând operatorilor să extragă mesaje, fotografii și e-mailuri, să înregistreze apeluri și să activeze în secret microfoane și camere.

Grupul NSO a declarat că instrumentele sale au fost create pentru a viza teroriștii și infractorii. Dar se presupune că Pegasus a fost folosit și împotriva activiștilor, politicienilor și jurnaliștilor.

NSO Group afirmă că livrează Pegasus numai către forțele armate, agențiile de aplicare a legii și serviciile de informații din țări democratice.

Cu toate acestea, la începutul acestei luni, oficialii americani au plasat compania pe listă neagră, afirmând că software-ul "a permis guvernelor străine să desfășoare represiuni transnaționale, care reprezintă practica guvernelor autoritare de a viza disidenții, jurnaliștii și activiștii".

Această acțiune din partea Apple vine după criticile altor firme de tehnologie, inclusiv Microsoft, Meta Platforms (fostul Facebook), Alphabet, proprietarul Google, și Cisco Systems.

"Pentru a preveni alte abuzuri și prejudicii pentru utilizatorii săi, Apple solicită, de asemenea, un ordin judecătoresc permanent pentru a interzice NSO Group să utilizeze orice software, servicii sau dispozitive Apple", a precizat producătorul iPhone.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: Apple