x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Aproape 200 de morţi

Aproape 200 de morţi

de Irina Cristea    |    08 Apr 2009   •   00:00
Aproape 200 de morţi
Sursa foto: Chris Helgren/REUTERS

Bilanţul victimelor cutremurului produs luni în regiunea italiană Abruzzo este în continuă creştere. Informaţii oficiale indică faptul că şi patru români figurează pe lista persoanelor care au murit sub dărâmături.



Cel puţin 200 de morţi, 1.500 de răniţi, 17.000 de persoane rămase fără adăpost şi un întreg oraş şters, practic, de pe hartă este bilanţul încă preliminar al seismului care a zduguit luni centrul Italiei. Echipele de salvare continuă operaţiunile de căutare a supravieţuitorilor, dar în ultimele ore nu au reuşit să scoată de sub dărâmături decât trupuri neînsufleţite.

Puţine sunt şansele ca victimele care nu au murit pe loc să poată rămâne în viaţă preţ de atâtea ore. Însă, ca de fiecare dată când astfel de tragedii au loc, se întâmplă şi minuni. O tânără de 24 de ani a fost salvată după 23 de ore petrecute sub resturile unei clădiri din oraşul Aquila, unde seismul a avut intensitatea maximă. Localitatea cea mai afectată de cutremur este însă Onna, situată în apropiere de Aquila.

Toate clădirile au fost făcute una cu pământul. Nimic nu a rămas în picioare, peisajul amintind, potrivit AFP, de cel rămas după un bombardament bine ţintit. Dintre cei 300 de localnici, 40 au murit. Echipele de intervenţie şi pompierii care încă scormonesc printre ruine au amplasat corturi pentru localnicii care nu vor sau nu pot încă să părăsească zona.

CU OCHII PE ROMÂNI
La Bucureşti, Ministerul Afacerilor Externe a confirmat, iniţial, decesul unei românce. Potrivit Mediafax, purtătorul de cuvânt al ministerului a precizat că Ambasada României în Italia verifică informaţiile apărute în presa peninsulară, care făceau referire la moartea unei familii de români în localitatea San Demetrio. Familia era formată din doi adulţi şi un copil, transmitea luni agenţia Adnkronos, citând spusele unui oficial din administraţia locală.

Ieri, la închiderea ediţiei, MAE a confirmat că numărul românilor decedaţi este de patru şi le-a recomandat conaţionalilor să contacteze misiunile României în Peninsulă, furnizând şi numărul de urgenţă al Ambasadei: 0039 345 230 24 89.

×
Subiecte în articol: externe