x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arabia Saudită a interzis plăcuţele de înmatriculare cu mesaje "obscene"

Arabia Saudită a interzis plăcuţele de înmatriculare cu mesaje "obscene"

12 Apr 2009   •   00:00

Arabia Saudită a interzis mai multe combinaţii de litere şi cifre pentru plăcuţele de înamtriculare ale maşinilor, a căror traducere în alfabetul roman rezultă în cuvinte obscene, relatează AFP, citând publicaţia Al-Watan.



Plăcuţele de înmatriculare saudite au în mod normal trei litere ale alfabetului arab şi trei cifre.

Publicaţia scrie că este la modă printre proprietarii de maşini să afişeze şi o versiune cu caractere latine, mai ales cei care au plăcuţe personalizate şi care şi-au ales în mod deliberat o combinaţie în arabă care transpusă în caractere romane dau cuvinte precum "sex", "ass" (fund) sau "nut" (nebun).

Autorităţile au publicat o listă cu nouă combinaţii de trei litere interzise şi a cerut agenţilor de poliţie să nu mai reînnoiască plăcuţele care conţin astfel de cuvinte, potrivit Al-Watan. Printre aceste combinaţii figurează şi "bad" (rău) sau "bar" care aminteşte de alcool, strict interzis în regat, o monarhie ultraconservatoare.

Combinaţia "USA" figurează din motive neprecizate printre cele nouă combinaţii interzise.

Circa 90.000 de plăcuţe de înmatriculare care au astfel de combinaţii interzise au fost înlocuite, a relatat Al-Watan. Plăcuţele personalizate sunt la modă printre tinerii şi oamenii bogaţi saudiţi, ele fiind scoase la licitaţii, unde se vând pe sume importante, până la 1,6 milioane de dolari pentru o singură plăcuţă, scrie publicaţia.
Mediafax

×
Subiecte în articol: externe