x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arabia Saudită redeschide granițele. Turiștii vaccinați anti COVID-19 vor putea să călătorească

Arabia Saudită redeschide granițele. Turiștii vaccinați anti COVID-19 vor putea să călătorească

30 Iul 2021   •   08:35
Arabia Saudită redeschide granițele. Turiștii vaccinați anti COVID-19 vor putea să călătorească

După 17 luni, Arabia Saudită îşi redeschide granițele pentru turiştii străini vaccinaţi anti COVD-19, scrie AFP. Restricțiie se mențin la pelerinajul Umrah. 

"Ministerul Turismului a anunţat că regatul îşi va deschide porţile pentru turiştii străini şi va ridic suspendarea intrării pentru deţinătorii de vize turistice, cu începere de la 1 august", transmite agenţia saudită de presă SPA.

Vaccinurile acceptate sunt Pfizer, AstraZeneca, Moderna și Johnson & Johnson, persoanele vaccinate cu acestea nemaiavând nevoie de carantină dacă efectuează ș un test PCR negrativ efectuat în 72 de ore înainte. 

Arabia Saudtă a început să se orienteze spre dezvoltarea turiismului, asetfel încât a eliberat 400.000 de vize turistice din septembrie 2019 și până la închiderea frontierelor.

Pelerinajele Hajj şi Umrah au fost grav afectate de pandemie deoarece la acestea veneau milioane de pelerini musulmani anual și au fost  deschise, în această perioadă, doar pelerinilor vaccinaţi autohtoni.

Campania de vaccinare a dus la administrarea a 26 de milioane de doze de vaccin pentru 35 de milioane de locuitori. Autoritățle au pus condiția vaccinării obligatorii pentru a avea acces la instituţiile publice şi private, în unităţi şcolare şi locuri de distracţie, dar şi pentru transportul public. 

×
Subiecte în articol: arabia saudia vaccinare COVID