x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe ArcelorMittal cere protecție după intrarea în vigoare a noilor taxe vamale impuse de SUA

ArcelorMittal cere protecție după intrarea în vigoare a noilor taxe vamale impuse de SUA

01 Iun 2018   •   14:08
ArcelorMittal cere protecție după intrarea în vigoare a noilor taxe vamale impuse de SUA

Şeful subsidiarei ArcelorMittal din Franţa, Philippe Darmayan, a cerut vineri aplicarea unor cote şi garanţii pentru protejarea industriei europene a oţelului, după ce SUA au anunţat că începând de vineri, 1 iunie, vor aplica taxe vamale la importurile de oţel şi aluminiu provenite din Uniunea Europeană, Mexic şi Canada, transmite Reuters. 

Şi alţi directori din industria oţelului, inclusiv şeful subsidiarei Tata Steel din Olanda, au cerut UE să protejeze piaţa europeană de importurile ieftine. 

Cel mai mare producător global de oţel, ArcelorMittal, are operaţiuni atât în Europa cât şi în SUA. 

"Am dori cât mai curând posibil aplicarea unor cote şi garanţii la graniţele europene, pentru stabilizarea pieţei", a afirmat Darmayan la postul de radio France Info. 
Acesta şi-a exprimat îngrijorarea că decizia Washingtonului ar putea duce la inundarea pieţei europene cu produse mai ieftine din China. 

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică şi minieră din lume, prezentă în peste 60 de ţări, în 19 dintre acestea având unităţi proprii de producţie. În România, ArcelorMittal deţine unităţi de producţie la Galaţi, Iaşi, Roman şi Hunedoara. AGERPRES

×