x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Externe Arestări, la începutul Concertului de Anul Nou de la Viena. Au fost reținuți în sala de concert

Arestări, la începutul Concertului de Anul Nou de la Viena. Au fost reținuți în sala de concert

de Vali Deaconescu    |    02 Ian 2023   •   10:54
Arestări, la începutul Concertului de Anul Nou de la Viena. Au fost reținuți în sala de concert
Sursa foto: Hepta

Șase activiști pentru climă au fost arestați la începutul Concertului de Anul Nou de la Viena de duminică. Cele șase persoane au fost recunoscute de oficiali și oprite înainte de o eventuală acțiune, a confirmat o purtătoare de cuvânt a LPD Viena într-un raport al „Kurier”.

Se pare că au vrut să atragă atenția asupra schimbărilor climatice printr-o acțiune perturbatoare la Concertul de Anul Nou de la Viena de duminică, potrivit thestoriest.com

Activiștii au avut lipici cu ei, probabil că acțiunea era planificată în pauză.  „Arestările au fost făcute la începutul concertului. Suspecții își luaseră deja locurile în sală, dar au fost recunoscuți de ofițerii în civil și arestați puțin mai târziu”, a declarat Irina Steirer, purtătorul de cuvânt al poliției de land, LPD Viena către „KURIER”.

Înainte și în timpul concertului, în zonă au fost observate în total aproximativ 40 de persoane, împrăștiate în grupuri mici, care doreau să organizeze un miting ilegal în fața „Wiener Musikverein”! Aveau la ei tobe și difuzoare, pe care polițiștii le-au luat temporar de la ei. Datorită intervenției consecvente și rapide a poliției vieneze, de pe lângă aglomerația de oameni în imediata vecinătate a clădirii Musikverein, a fost evitată cu succes o încercare de perturbare a persoanelor individuale participante, inclusiv oaspeți de stat.

„Aș dori să mulțumesc tuturor polițiștilor care au fost nevoiți să-și sacrifice timpul liber în ziua de Anul Nou pentru a proteja acest eveniment important. Prin intervenția lor profesională și atentă, toate încercările de întrerupere au putut fi prevenite cu succes, iar concertul a decurs fără probleme,” a declarat Gerhard Pürstl, șeful poliției din Viena, potrivit ots.at.

Poliția de la Viena a avertizat deja în prealabil cu privire la orice acțiuni perturbatoare la concertul de Anul NouEvenimentul major a fost difuzat în peste 90 de țări din întreaga lume și a fost condus anul acesta de dirijorul Franz Welser-Möst.

×
Subiecte în articol: concertul de Anul Nou Opera din Viena